Janisa Dagdrömmer

Direktlänk till inlägg 2 maj 2010

Baka

Av Jannica N - 2 maj 2010 13:07

För några veckor sen (ni vet när snön precis hade börjat försvinna sakta men säkert) så bestämde jag mig för att baka macaroons och ta med till Tvååker.

Så här gjorde jag:


 

Först plockade jag fram allt som jag behövde nämligen, 3 st äggvitor, 50 gr jordgubbar, 200 gr mandel, 3 dl florsocker, 1 krm salt, 2 msk strösocker, 2 msk vispgrädde, 125 gr vit choklad.

    

Först så ska man skålla mandlarna så att dom blir lätta att skala, jag brukar göra det två gånger... då blir det ännu lättare att skala.


 

Det är lättare än man tror att skala mandlar, när man har skållat dom med varmt vatten så är dom fulla med vatten och då är det bara att trycka på dom.

sedan kan man lägga dom på hushållspapper så dom torkar.

    

Sen så ska man mixa mandlarna med en stav mixer eller en matbredare så att det blir ett mjöl och blanda med florsocker.


  

När mjölet är klart så kan man ställa det åt sidan och börja vispa äggvitor och salt till ett hårt skum.

Och sen ska man blanda i socker så blir det en fin maräng och när man ändå håller på och blandar så kan man hälla i några droppar karamellfärg. (Ta mer än man vad du tror för färgen blir inte lika stark när man gräddat dom.


  

Sen blandar du ihop mjölet du gjorde med marängen, vänd ner det försiktigt så att luften i marängen inte går ut, men bara så ni vet så ska den sjunka ihop lite och bli kletig.

Sen spritsar du ut smeten på ett papper i plättar stora som 5 kronor.

Vila i 30 minuter tills dom inte är kletiga längre.


  

Medan kakorna vilar så kan man göra fyllningen, börja med att mixa jordgubbarna till en kräm.

Sedan kan man koka upp jordgubbarna och vispgrädden.


  

Hacka den vita chokladen (jag vet att jag sa 125 gr, men jag tar bara 100, för det är så  stora paketen är) och häll i till gräddan och jordgubbarna, rör till allt smällt.


  

Häll upp i en skål och ställ in i kylskåpet.


  

Grädda macaronnerna i ungen i 140 grader 10-20 minuter, det beror på din ugn, de ska bara ta färg.

Låt dom vila på pappret men inte på plåten i tio minuter, lossa sedan på dom från pappret försiktigt.


  

Sedan är det bara att passa ihop macaronnerna med varandra och ta fyllning emellan.

Klart!


Förvara dom gärna i kylskåp.


Nu vet ni hur man gör, hoppas det smakar.

Jannica

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jannica N - 22 september 2010 21:17

Idag hade vi en ny kurs, småföretagande. Tror det blir bra, jag och Erika funderar på att skaffa ett UF företag. Vi får se hur det går. Men om vi pratar om varför det är sund om mig så kan jag förklara, jag har nämligen oerhört ont i huvudet. Det...

Av Jannica N - 15 september 2010 18:30

Jag börjar bli galen! Sitter och skriver på en krönika som vägrar ge med sig. Har skrivit på den hela dagen och allt känns bara pfff.  Men nu börjar det dra ihop sig, säcken är snart redo att knytas ihop. Krönikan ska vara 400-600 ord lång, jag...

Av Jannica N - 15 september 2010 10:54


     Sitter i skolan nu och ska skriva klart  en krönika om Sylvia Plath. Det går inte bra, tappar fokus och ser mycket hellre på roliga videos på youtube än förklarar varför jag valde att skriva om henne. Min självdisciplin är inte så bra som...

Av Jannica N - 13 september 2010 18:35


   Det är måndag, det betyder Tvååker, körlektion, handla mat. Varje måndag, jämnt. Om nu inte något annat skulle inträffa. Som idag till exempel. Idag efter skolan så stack jag och Erika till djurhuset och träffade hennes kusin som släppt...

Av Jannica N - 8 september 2010 16:15

Idag har jag varit ledig. Så otroligt härligt! Eller ja, inte ledig egentligen, klassen har bara flyttat på lite lektioner så att idag hade vi lektioner utan några lärare, alltså hemstudier, typ. Och vadhar jag gjort idag? Bläddrat igenom min k...

Ovido - Quiz & Flashcards